Gi huden din litt velfortjent pleie

Plei din kløende og flassende hud ved psoriasis

4 tips for å forebygge kløende, flassende hud

Et vanlig symptom på psoriasis er en opphopning av grov, flassende, skjellete hud, noe som skjer når de ytre hudcellene produseres for fort.
Når huden blir for tørr og flassende, er det en risiko for at den kan sprekke og begynne å blø1. Derfor er det verdt å ta en titt på disse fire enkle tipsene for å ta bedre vare på huden din, slik at du kan få symptomene dine under kontroll:

1. Bruk fuktighetskrem

Hvis huden smøres godt, vil det ikke bare redusere flassing og relaterte symptomer, men det kan også bidra til å opprettholde effekten av behandlingen2.

Unngå produkter som er parfymert, og vurder å bruke en mild kroppsvask i stedet for såpe, da det kan virke uttørkende.


Få kontroll over din kløe ved psoriasis

2. Pass på å holde huden fuktig etter en dusj eller et bad

Når du tar et bad eller en dusj, bør du alltid vaske deg i lunkent vann. Varmt vann øker nemlig blodtilførselen til huden og kan gjøre skjellingen og flassingen verre3. Når du tørker huden, må du ikke gni den. Det skaper friksjon og kan føre til produksjon av flere hudceller. Klapp i stedet huden tørr.
Bruk fuktighetskrem rett etterpå, slik at fuktigheten i huden bevares.

3. Velg riktige produkter til personlig pleie

Prøv å bruke såper, sjampo og lignende produkter som er snill mot huden. Unngå produkter som er parfymert, og vurder å bruke en mild kroppsvask i stedet for såpe, da dette kan være ganske uttørkende4.

4. Finn en behandling som fungerer for deg

Husk at alle er forskjellige, og noen behandlinger fungerer bedre på andre. Hvis du føler at behandlingen du får, ikke viser de fordelene du hadde håpet på, kan du spørre legen din om det finnes andre alternativer.

Referanser

  1. Interview with dermatologist nurse Julie Van Onselen
  2. http://www.mayoclinic.com/health/psoriasis/DS00193/DSECTION=lifestyle-and-home-remedies (Last accessed date: April 15th, 2013), p. 9
  3. http://www.mayoclinic.com/health/psoriasis/DS00193/DSECTION=lifestyle-and-home-remedies (Last accessed date: April 15th, 2013), p.
  4. http://www.psoriasis.org/page.aspx?pid=411 (Last accessed date: September 19th 2012), p. 1.